Odp: Top 15 - Ranking - Statystyki (Kalidon)
Na tym świecie to sami wymiatacze są.
Zwłaszcza tacy, co nie mają 2k punktów, a już robią rezerwacje i zastanawiają się, który to sojusz pobiją na starcie.
Po prostu strach się bać. Od 2 dni klepię deffa i stawiam mur :-)
Odp: Kalidon Party
To się nazywa wolny rynek :-)
Jak ktoś nie chce grać, to surka mu niepotrzebna. A złoto zawsze może się przydać na innym świecie.
Ricardo z teorią kosztów komperatywnych się kłania.
Odp: Dyskusja na temat nowego świata
No z tym natychmiastowym skracaniem, to faktycznie musi być kicha (jeszcze nie grałem na takim świecie).
Ale spójrzcie na to z innej strony: jeden złotnik da ci tyle punktów, ile średniej wielkości sojusz :-)
P.S. a ustawienia bliskie ideału, jak dla mnie.
Odp: Dyskusja na temat nowego świata
Optowałbym za 2/3/2.
Na trójkę z przodu to chyba za cienki jestem :)
A co do bonusu nocnego, to ten z Juktasa był dobry: 00:00-8:00
Od 23:00 do 7:00 też ujdzie, choć codzienne wstawanie o szóstej rano były irytujące.
Odp: Re: Odp: Nowy świat
Oj... widzę, że znów tłoczno się w tym temacie zrobiło.
Immo przytrzymało nas 3 miesiące bez nowego świata i wielu graczy pozostało bez przydziału.
Historia uczy, że nowy świat powinien zostać odpalony na dniach i najprawdopodobniej będzie na starym systemie podboju...
Ja się wybieram, jeśli ustawienia będą dobre - tj. świat i jednostki będą odpowiednio szybkie.
Ekipa z LegionuIX preferowała chyba w większości nowy system podboju, a mi bardziej podchodzi stary.
Część graczy z Itaki (zostało 17 dni do zamknięcia) pewnie też wybierze...
Byleby to nie była 1 - na tak wolnym świecie nie zagram.
2 z 4 aktywnych obecnie światów mają prędkość 1. Wątpię, aby otworzyli trzeci tak wolny świat.
Odp: NowySwiat
No faktycznie wychodzi, że mniej więcej co roku otwierają jedynkę ze starym podbojem.
Ale ja na to nie idę. Już nigdy więcej świata z prędkością 1!
Odp: NowySwiat
To może nieśmiało zaprezentuję swoją propozycję następnego świata.
Stary system podboju, 2,5/2,5/2,5 , 6 bogów, bohaterowie, Bez morale i z jakimś rozsądnym limitem graczy w sojuszu (60-70).
Bonus nocny proponuję na 23:00-7:00