Asine - rozmowy o świecie i nie tylko

Moze byscie laskawie usuneli miasta 175 pkt ktore stoja i kurz zbieraja od PONAD 2 dni, zeby mozna bylo zaprosic znajomych na swojej wyspie. Nie wspomne nawet o tym jak serwery tragicznie dzialaja od 23.07

Działa złoto jak trzeba :) ja miasto buduję na 5k od otwarcia świata wpadają goście ze złotem i stawiają domki 7-10k w tydzień XD
Widzę tu dużo tematów na forum złota i tłumaczenie że serwery trzeba utrzymać. Jest to aktualnie gra pay-to-win!!! Strategia wymaga czasu a tu można kupić... Grałem w grepolis od 2010 roku ale teraz ta gra straciła sens i nie będziecie mieli więcej graczy bo nikt nie chce ładować kasy w gre przeglądarkowa XD XD XD //ciach//

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Działa złoto jak trzeba :) ja miasto buduję na 5k od otwarcia świata wpadają goście ze złotem i stawiają domki 7-10k w tydzień XD
Widzę tu dużo tematów na forum złota i tłumaczenie że serwery trzeba utrzymać. Jest to aktualnie gra pay-to-win!!! Strategia wymaga czasu a tu można kupić... Grałem w grepolis od 2010 roku ale teraz ta gra straciła sens i nie będziecie mieli więcej graczy bo nikt nie chce ładować kasy w gre przeglądarkowa XD XD XD //ciach//
Obawiam się, że źle budujesz, jak postawiłeś ledwo 5k od początku świata.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Heh tak tak... Tylko gre zakończyłem już z 3 tygodnie temu. Nie widzę powodu to inwestowania gotówki w grę przeglądarkową w takiej ilości. Buduję bardzo szybko bo najwięcej punktów miałem z okolicy kilku wysp dopóki nie pojawili się gracze z dużą ilością złota jak już pisałem. Tłumaczcie sobie używania złota jak chcecie a dla mnie to jak wh w cesie...
Piszę o tym nie po to żeby siać zament bo gra jest świetna ale złoto psuje ją kompletnie.
Tak jak już pisałem za przyspieszenie budowli/akademi/rekrutacji 120sztuk złota do tego 120 PW i tylko wtedy gra będzie zrównoważona

jak loguje się 2-3 razy na dzień to tyle to trwa xD a potem płacz, że ktoś mu miasto zabrał i na pewno to złotnik
Cały czas na aplikacji i przy pc nawet 1sekundy bez stawianego budynku. Farmienie co 10minut jak więcej pracy to 1.3h. Wszystkie 100 misji wyspowych wykonane przed zdjęciem ochronki.

Gram w gry strategiczne od czasów pentium i celeronów. Zgadzam się złoto jest potrzebne w grze bo wiadomo serwery pracownicy itd ale w formie jakiej jest nie będzie więcej graczy i mówię to ze swojej perspektywy i innych graczy z którymi na ten temat rozmawiałem. Mogę bez żadnego problemu kilka tysięcy zainwestować tylko po co ? Za 1000złoty to wolę sobie w góry pojechać a jest 10siątki strategii bez pay to win i dlatego nie będzie więcej graczy tylko coraz mniej w perspektywie czasu gra padnie jak większość takich pay to win

Nic się nie obudzi. Znowu wejdą te same nicki w tych ekipach lub trochę się wymieszają. Nikt nowy w to nie gra. Nikomu się nie chce uczyć. Tutaj też praktycznie wszyscy mają takie ilości złota przez wegetację na handlu lub takie zasoby pieniędzy które mogą przeznaczyć sobie na złoto że każdy nowy gracz nie ma szans. Gra jest w 100% P2W. Nie ma mowy tutaj już o strategii. Chyba że mówimy o strategii złotnik na złotnika lub wyczajenie jakiegoś nieaktywnego żeby podebrać mu miasto, szybki złoty mur, zadeffowanie i męczenie złotymi offami co 20 minut. Kiedyś jeszcze było śmiesznie. Coś się przygrało w krecika, ludzie spinali się o wartościach życiowych związanych z grą przeglądarkową. Życzę powodzenia wszystkim graczom. Zajrzałem tu ten raz od dobrych kilku lat. Wszystko się przeniosło chyba na discorda lub jak w przypadku brondera na tsa. A dla nowych: nigdy nie grajcie w tę grę. Nie ma sensu.

Gram w gry strategiczne od czasów pentium i celeronów. Zgadzam się złoto jest potrzebne w grze bo wiadomo serwery pracownicy itd ale w formie jakiej jest nie będzie więcej graczy i mówię to ze swojej perspektywy i innych graczy z którymi na ten temat rozmawiałem. Mogę bez żadnego problemu kilka tysięcy zainwestować tylko po co ? Za 1000złoty to wolę sobie w góry pojechać a jest 10siątki strategii bez pay to win i dlatego nie będzie więcej graczy tylko coraz mniej w perspektywie czasu gra padnie jak większość takich pay to win
Nie wydałem 1000 złotych ani nawet 500 złotych a jestem w top15 mając 18 miast i 2 sloty. Polecam aktywność, da się pograć. Podasz kilka tytułów tych gier strategicznych co nie są p2w i jest ich dziesiątki?

Nie wydałem 1000 złotych ani nawet 500 złotych a jestem w top15 mając 18 miast i 2 sloty. Polecam aktywność, da się pograć. Podasz kilka tytułów tych gier strategicznych co nie są p2w i jest ich dziesiątki?
na steamie jest tego w ... :D a przeglądarkowych to nie ma co szukać, wszystko podobne, ale poczekamy jakie gry wymieni;)

na steamie jest tego w ... :D a przeglądarkowych to nie ma co szukać, wszystko podobne, ale poczekamy jakie gry wymie
1.Forge empires
2.Rise of cultures Masz dwie gdzie nie złoto robi robotę ale nie wygrywa.
Moją propozycją było przypominam za przyspieszenie budowli/badań/rekrutacji dodanie punktów walki równomiernie do złota czyli za przyspieszeni powiedzmy budynku za 120złota dodatkowo 120pw.

dorocia

Zespół Grepolis
Pańskie wpisy nie spełniały wymagań dotyczących propozycji. Sugeruję zapoznanie się z zasadami podforum Propozycje i utworzenie propozycji zgodnej z tymi zasadami.

Do góry