Dyskusja na temat aktualizacji gry.

• Rozpoczynający wątek Rozpoczynający wątek DeletedUser7
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Odnośnie Aktualizacji 2.323

Nie wiem, ale mi się podoba ta zmiana na nowym systemie. Daję to nowy powiew świeżości i możliwości w konstruowaniu ataków. Problem jest taki, że to nadal nie rozwiązuję wszystkich problemów, dlaczego ten system jest taki "spaczony". Możliwe, że faktycznie przydałby się kolejny system, niż ingerować w aktualny, jednak są gracze, którzy nie są otwarci na jakiekolwiek zmiany w aktualnej rozgrywce, więc ten aktualny zostawić w spokoju, a stworzyć inny system rozgrywki. Co do zmiany, aktualnie za dużo atakujący może mieć podglądów, nie ma limitu, jak na starym systemie i to powinno zostać zmienione. Dodatkowo w 100% ten podgląd nie działa prawidłowo, bo powstały problemy przy generowaniu ruchomego raportu, przez niektórych graczy (nie mogli go zrobić).

po xx latach komuś nagle zaczęło przeszkadzać że bonusy zebrane przed restartem konta na danym świecie zostają w ekwipunku ...
dobrze że chociaż zostają wykupione sloty w ekwipunku a nie również się zerują do podstawy.

wracając do misji wyspowych (atak na wioskę) w 2019 zgłosiłem błąd i jak do tej pory nie został on naprawiony mimo zapewnień w tikecie że współdzielenie wyspy z innymi graczami nie wpływa na ilość pozyskanych surowców z ataku na wioskę z misji ...
czy doczekamy się poprawnej funkcjonalności tego przypadku ?

krótki opis problemu:
wyspa z jednym graczem - surowce dostępne podczas misji z atakiem się odnawiają normalnie - wystarczy odczekać xx godzin a pula wróci znowu do maximum jakie można złupić (+/- 13000k surki)
wyspa współdzielona z wieloma graczami - surowce nie odnawiają się w normalny sposób - wygląda że pula surowców które można złupić podczas ataku w misji wyspowej są współdzielone .
dla przykładu ( nie miałem dostępnych misji i nie atakowałem w przeciągu 48h ) dzisiaj dostałem misje z opcją ataku i złupione surki mimo wysłania odpowiednio dużej ilości wojska z pojemnymi sakwami na surki (5500) .. złupione zostało tylko 2240 surki )

• Naprawiono drobny błąd, w wyniku którego część tekstu w zadaniu „Morderstwo w Senacie” nie została przetłumaczona
a czy nagrody również zostały odnowione do obecnych schematów (czyli trwające i nowe zlecenia a nie tylko nowe) czy zostaną stare archaiczne wersje?

Ostatnia edycja:
tak zepsuć taką grę a wystarczyło zrobić dobry marketing i trzymać poziom i z biegiem czasu ja rozwijać stopniowo ... może połaczyć kraje i zrobic do gry dobrego tłumacza dla każdego wtedy ludzi by było ..

Zapraszamy do dyskusji na temat aktualizacji w Grepolis. Które zmiany przypadły Wam do gustu? Czego jeszcze brakuje? Co sądzicie o rozwoju gry?
Proponuję: 1. Nadać funkcję rybakowi na wysepce poniżej miasta(np. za stałą okresową opłatą funkcja alarmu o ataku na e-mail lub telefon). 2. Dodanie dwóch nowych budynków - kopalni żelaza i huty żelaza - miejsca jest dużo. 3. Nagroda(surowce lub czary) dla pierwszych 3 graczy świata mających na koncie najwięcej w miesiącu obronionych i wykonanych ataków na miasta. 4. Ustawę antytrustową - początkowa liczba graczy w sojuszu 100 po osiągnięcia okresu Cudów lub Dominacji zmniejszana jest automatycznie o 10%. 5. Rezygnacja z wysp nie posiadających wiosek. 6. skrócenie czasu przydzielania bohaterów lub możliwość posiadania dwóch bohaterów. O podjętych decyzjach proszę o wiadomość na wivaldi111960@interia.pl

Zachęcam do podzielenia się swoimi pomysłami z innymi graczami w dziale Propozycje.
Przed założeniem tematu warto zapoznać się z regulaminem działu, gdzie znajdują się wskazówki w jaki sposób stworzyć propozycję, aby miała jak największą szansę na wprowadzenie do gry. Oczywiście dla każdej z propozycji należy założyć osobny temat.

Aby otrzymywać powiadomienia na skrzynkę e-mail o nowych wpisach na Forum proszę w ustawieniach konta (na Forum) zaznaczyć odpowiednią opcję.

Powrót
Do góry