[Nowość] Nowy budynek specjalny, i zmiana istniejących

Co uważacie o mojej propozycji?

• W sumie głosujących
    5
Status
Zamknięty.
Nie wiem czy widziałem kiedykolwiek propozycje jakiegoś nowego budynku, czy to nowego czy specjalnego to przedstawię swoją.

Podzielmy budynki specjalne na dwie sekcje: poziom 1. (Boski posąg, Wyrocznia, Placówka Handlowa oraz Wieża) i poziom 2. (Łaźnie, Teatr, Biblioteka, Latarnia Morska). Moim, i pewnie nie tylko moim, zdaniem trzy budynki z obu poziomów są bezużyteczne i praktycznie nieużywane w grze, a bardziej stały się memem. Mowa oczywiście o Wyrocznia (poziom 1.), Latarnia Morska (poziom 2.) oraz Biblioteka (poziom 2.)

Jak dla samej Latarni Morskiej da się znaleźć jakiekolwiek zastosowanie, tak Wyrocznia i Biblioteka są całkowicie bezużyteczne i mało kto buduje takie cudeńka na poważnie.

Propozycja brzmi następująco:
Usunąć całkowicie Wyrocznie z gry, a jej funkcje wykrywania wszystkich akcji szpiegowskich zamienić w badanie (np. Badanie "wyrocznia", koszt punktów badawczych 8.). A w jej miejsce dać Bibliotekę, nie jest tak użyteczna jak Łaźnie czy Teatr, i powinna zostać zredukowana do poziomu 1.

I teraz moim zdaniem najciekawsza propozycja z tego wszystkiego to Nowy budynek specjalny
Plac Treningowy
(pełno prawny opis do wymyślenia przez devów :p)
Skraca czas rekrutacji wszystkich jednostek lądowych o 10% (kumuluję się z bohaterami, czarami itp.)

Koszt samego budynki ciężko mi samemu wymyśleć, bo na początku wszystkie jest drogie, a w późniejszych etapach gry to bez różnicy ile jakiś budynek kosztuje.
Dajmy np:
7500 drewna
6800 kamienia
9000 srebrnych monet

Uważam że ów pomysł jak dobry i ciekawy. Nie zmniejsza on kosztów rekrutacji a jedynie czas, co dałoby kopa rozgrywce na wolnych światach typu prędkość 1 czy 2.
Ale możliwe że devy, czy sama Dorocia nie zgodzi się na 10% redukcje, bo będzie zbyt dobre(?), to dajcie na 5%, a przynajmniej coś nowego pojawi się grze i choć na chwile doda powiewu świeżości.

*
Dodam od siebie, że do samego faktu zamiany budynki Wyrocznia w badanie sam nie jestem za bardzo przekonany, ale skoro istnieje to tyle czasu, to znaczy że twórcy gry chcą mieć takie coś w swojej grze

**
Jeśli okaże się że pomysł odpada ze względów graficznych (moją obawą jest fakt, że nie będzie wam się chciało zmieniać ciutke grafiki tak by biblioteka zmieściła się w miejscu budynków specjalnych poziomu `1.) to trochę szkoda :)

dorocia

Zespół Grepolis
Przypominam, że budynki specjalne dzielą się na dwie grupy (nie poziomy).

Aktualnie mamy
1. grupa to: Teatr, Łaźnie, Biblioteka, Latarnia
2. grupa to: Wieża, Boski posąg, Wyrocznia, Placówka handlowa

Zgodnie z propozycją należy:
z grupy 1. usunąć Bibliotekę (a właściwie przenieść ją do grupy 2.)
do grupy 1. dodać Plac treningowy
z grupy 2. usunąć Wyrocznię (a właściwie zamienić na badanie w Akademii - ewentualnie)
do grupy 2. przenieść Bibliotekę (z grupy 1.)

co da nam nowy podział budynków:
1. grupa: Teatr, Łaźnie, Plac treningowy, Latarnia
2. grupa: Wieża, Boski posąg, Biblioteka, Placówka handlowa

Działanie i koszt Placu treningowego zgodnie z propozycją:
Działanie: Skraca czas rekrutacji wszystkich jednostek lądowych o 10% (kumuluje się z bohaterami, czarami itp.)
Koszt (proponowany): 7500 drewna, 6800 kamienia, 9000 srebrnych monet

Czy taka jest propozycja?

Moim zdaniem większość graczy by zadowoliło po prostu przeniesienie Teatru lub Łaźni do grupy 2 w zamian za przeniesienie czegokolwiek z grupy 2 do grupy 1 ;) Nic więcej nie trzeba kombinować.

a co do samego budynku, to uważam, że to nie ma zbyt dużego sensu. Może rozważany by był na światach 1x...od kiedy masz komplet przyrost + spartan rekrutacja jest szybka (z badaniem i koszarami 30 lvl).

Status
Zamknięty.
Do góry