1. Witaj na forum! Jesteś tu nowy(a)?
    Aby wziąć udział w dyskusji, potrzebujesz konta. Zarejestruj się tutaj!
    Masz już konto? Zaloguj się.
    Dismiss Notice

Procedura przekazania konta w grze

Dyskusja w 'Regulamin' rozpoczęta przez użytkownika Shannqa, 16. Kwi 2013.

  1. Shannqa

    Shannqa

    Dołączył:
    5. Lut 2010
    Warunki poprawnego przekazania konta:
    • Chęć oddania konta musi zostać zgłoszona do administracji gry.
    • Tylko właściciel może przekazać konto nowemu graczowi;.
    • W tickecie należy podać sensowny powód oddania konta.
    • Nowy adres e-mail nie może być przypisany do żadnego innego konta w grze (nawet na innym świecie).
    • Konto można przekazać raz na pół roku.
    • Osoba, która chce otrzymać konto, nie może posiadać swojego konta na żadnym ze światów, na których gra właściciel.
    • Pod żadnym pozorem nie może dojść do przekazania hasła, ponieważ wtedy zostanie nałożona odpowiednia kara za złamanie zasad.
    Przebieg procedury przekazania konta:
    • Osoba, która chce oddać swoje konto, musi wysłać ticketa do supportu, wpisując w jego tytule "Przekazanie konta". W treści należy podać powód przekazania konta, adres e-mail osoby, której chcemy przekazać konto, a także jej nick, jeśli posiada konto na którymś ze światów.
    • Administrator sprawdzi zgłoszenie i upewni się, czy można przekazać konto innej osobie.
    • Jeżeli z pewnych powodów niemożliwe jest oddanie konta, np. ponieważ było przekazane mniej niż pół roku temu, gracz otrzyma w tickecie negatywną odpowiedź oraz uzasadnienie. Prosimy pamiętać, że jeśli konto zostanie przekazane mimo braku zgody, zostanie ono zablokowane.
    • Jeżeli gracz otrzyma zgodę od administracji na przekazanie konta, należy zmienić adres e-mail w ustawieniach konta na nowy.
    • Nowy właściciel otrzyma dostęp do konta używając opcji przypomnij hasło, wpisując swój adres e-mail.
    Jeżeli osoba, której chcemy przekazać konto, posiada już konto na danym świecie, to powinna:
    • Oddać swoje dotychczasowe konto innej osobie stosując się do procedury przekazania, która dostępna jest w tym temacie, lub
    • Skasować swoje konto w zakładce Ustawienia, tak aby wszystkie miasta zostały opuszczone i nie znajdowała się o nim informacja w rankingu ogólnym świata (proces usuwania może potrwać około tygodnia).
    Informacje dodatkowe:
    • Konto przekazywane jest na wszystkich światach i nie ma możliwości przekazania tylko na jednym świecie.
    • Po przekazaniu konta innej osobie kartoteka nie zostaje wyczyszczona. Oznacza to, że jeśli poprzedni właściciel posiadał już przykładowo blokadę za multikonto, złamanie zasad przez nowego właściciela będzie traktowane jako drugie przewinienie.
    • Zmiana nicka na przekazanym koncie nie jest możliwa.
    • Po uzyskaniu zgody od administratora na przekazanie właściciel ma maksymalnie tydzień na oddanie konta. Po tym czasie zgoda będzie uznana za nieważną.
     
    Ostatnio edytowane: 2. Sie 2016

Do góry