1. Witaj na forum! Jesteś tu nowy(a)?
    Aby wziąć udział w dyskusji, potrzebujesz konta. Zarejestruj się tutaj!
    Masz już konto? Zaloguj się.
    Dismiss Notice

[Wyjaśnione] rezerwacja

Dyskusja w 'Pytania' rozpoczęta przez użytkownika likulum, 2. Gru 2016.

  1. likulum

    likulum

    Dołączył:
    7. Lis 2016
    co daje mi rezerwacja oprucz tego ze wszyscy wiedza ze to miasto chce przejac?
     
  2. DonBeker

    DonBeker

    Dołączył:
    2. Wrz 2013
    Widzą tylko osoby, które są z Tobą w sojuszu. Pokazujesz im w ten sposób, że chcesz przejąć dane miasto i powinni to uszanować, zostawiając je dla Ciebie. Rezerwacja nie oznacza, że tylko Ty możesz podbić miasto...zarezerwowane przez jednego gracza miasto może podbić każdy. Jedno miasto może być rezerwowane przez wiele osób, oczywiście z różnych sojuszy (jedna rezerwacja danego miasta na sojusz).

    PS: Oczywiście może się zdarzyć, że inne sojusze będą widziały Twoje rezerwacje. Dzieje się tak jednak jedynie w przypadku, gdy Twój sojusz współdzieli rezerwacje z innym sojuszem.

    PS2: Oczywiście pomijam tutaj kwestie "kretów", którzy przesyłają info o m.in. rezerwacjach dalej :)
     
    Shannqa lubi to.
  3. Jamjam 12

    Jamjam 12

    Dołączył:
    24. Maj 2016
    No i dzięki temu możesz też pokazać że dane miasto będziesz przejmować i je zabezpieczasz ..
    Nie tylko powinni uszanować twoje prawo do przejęcia co nie powinni atakować twojego wsparcia ...
    Inna sprawa że powinieneś takie miasto obstawić i nie dopuścić do przejęcia przez czerwonych , taki numer nie jest mile widziany w żadnym soju szczególnie jeżeli chodzi o miasto o położeniu strategicznym
     
  4. DonBeker

    DonBeker

    Dołączył:
    2. Wrz 2013
    Zabezpieczasz? Ale jak? Przejmujesz miasto od wroga i nie czyścisz go cały dzień, tylko wspierasz? [​IMG]
     
  5. Jamjam 12

    Jamjam 12

    Dołączył:
    24. Maj 2016
    A nie zdarzyło ci się wspierać wroga ? :D
    Ale napisałem to ze względu na kończącą się świat w którym gram jeszcze...
    Praktycznie 90 przejęć to szaraki które trzeba zabezpieczać żeby czerwoni nie przejęli zanim na slota nie uzbierasz..
    Jasne jak masz aktywnego do przejęcia to bez sensu wspierać, ale jak zarezerwujesz z rozbiórek wewnętrznych, nieaktynwego lub szaraka to powinieneś zabezpieczyć...
    Nieprawdaż?
     
  6. DonBeker

    DonBeker

    Dołączył:
    2. Wrz 2013
    W 95% tego wroga się na bieżąco czyści, a nie wspiera. Jeśli mowa o normalnej rozgrywce, z myślącym przeciwnikiem. Oczywiście są też wyjątki, ale mówimy o grze, a nie o wyjątkach...

    1. A wsparcie można oczywiście wstawić czerwonemu jak atakujesz go w kilka osób i się dogadacie...wstawiasz ląd i atakujesz do danej godziny tylko ogniami :) Jak przeciwnik jest ciężko kapujący i myśli, że się pomyliłeś, to można ładnie punktów mu zabrać.
    2. Do tego można wstawić wsparcie czerwonemu, który skończył grę i już nie zagląda na swoje konto...wtedy bronisz go przed rozbiórką przez swoich i sam w odpowiednim czasie przejmujesz.
    3. Rozbiórkę u siebie w sojuszu też warto zabezpieczyć...ale tutaj tylko czujki (no chyba, że padną to bardziej). Na rezerwację i przejęcia miasta z rozbiórki wewnętrznej nie powinno się dawać sojuszowi więcej niż 24h...jak wiesz, że nie przejmiesz, to na pewno znajdzie się ktoś, kto to szybko zrobi.
    4. Zabezpieczanie szaraków nie ma sensu...podczas aktywnej gry (przed cudami) szaraki przejmować się powinno na zasadzie kto pierwszy, ten lepszy. Nie powinno mieć znaczenia w sojuszu kto przejmie. Ważne, aby zrobić to jak najszybciej i przed czerwonymi :)

    A mi osobiście zdarzyło się wspierać kilka wrogich miast...powody różne, różniste. Nie jest to jednak normalna sprawa i nie powinieneś takich rad dawać...później zacznie jeden z drugim wsparcie dosyłać przed atakami i sam się będzie topił, albo kolegów, którzy chcą pomóc w przejęciu. No i jak się taki def gdzieś wstawia, to warto ostrzec o tym sojuszników.
     

Do góry