DeletedUser2739
Guest
Temat służy do rozmowy ogólnej, więc zapraszam do dyskusji.
hmm ciekawe pytania :] Nie wiem czy nikt nie chce z nami rozmawiać. Tutaj mogą rozmawiać gracze z graczami, admini z adminami i gracze z adminami. Temat jest dla każdego i jest dość krótko bo kilka godzin. Co do nazwy, to myślę że poprzednia nazwa nie pasuje do klimatu obecnego działu. Tutaj rozmawia każdy, więc Rozmowy bardziej pasuje niż poprzednia nazwa. Nazwa "karczma" może zostać zmieniona przez graczy jeżeli wam się nie podoba. Dla mnie jest to nazwa uniwersalna i nawiązująca do starych klimatów
zmienić grę ale jeszcze takiej nie wyszukałem w której by nie były cyrki z nimiProszę o poradę, co ów kolega ma zrobić.
luzdelsur jeżeli gracz uzyskał już odpowiedź na którą czekał to wystarczy że napisze "dziękuje, to wszystko co chciałem wiedzieć" lub coś w tym stylu, wtedy będzie to znak dla administratora że gracz uzyskał oczekiwaną odpowiedź.
On to napisał, tylko trochę inaczej aż boję się pokazać...
Napisał:
Proszę nie spamować mi skrzynki dalszymi wiadomościami na ten temat. Jesteście tak niekompetentni, że rozmowa na jakikolwiek temat to strata czasu.
po czym dostał jeszcze cztery wiadomości od administratora.
Ale przekażę mu Twoją sugestię, dziękuję
Istnieje również możliwość zamknięcia ticketa przez gracza. Wystarczy kliknąć na link "» Ustaw status zgłoszenia na zakończone." znajdujący się w danym tickecie.
Jeśli będzie to oczywisty spam, np. tickety z treścią "aaaa" lub kilkanaście identycznych wiadomości wysłanych w ciągu 5 minut, to oczywiście administrator również może zamknąć takie tickety. Wszelkie pozostałe pytania, sprzeciwy, itd. muszą uzyskać odpowiedź i nie mogą zostać zignorowane. Oczywiście sprawdzamy na bieżąco zgłoszenia do administracji by upewnić się, że nie doszło do żadnego zaniedbania.To tego mógł nie wiedzieć, on raczej początkujący. Dziękuję za radę
Nasunęło mi się przy okazji inne pytanie - a co jest jak to zadziała w drugą stronę? Czyli to gracz będzie pisał wiadomości, które w ocenie admina będą spamem?
Jeśli będzie to oczywisty spam, np. tickety z treścią "aaaa" lub kilkanaście identycznych wiadomości wysłanych w ciągu 5 minut, to oczywiście administrator również może zamknąć takie tickety. Wszelkie pozostałe pytania, sprzeciwy, itd. muszą uzyskać odpowiedź i nie mogą zostać zignorowane. Oczywiście sprawdzamy na bieżąco zgłoszenia do administracji by upewnić się, że nie doszło do żadnego zaniedbania.
(...) ale nie mów nikomu bo nie odpędzę się od ataków ...