DeletedUser25428
Guest
Ja wolę nowy system podboju bo do zajmowania szaraków nie trzeba badać podboju.
Każdy ma swoje plusy i minusy.
Zależy to od stylu gry.
Osobiście jako deffowiec wolę stary, bo tam trudniej jest się przebić a agresor musi nie dość, że wbić kolona to jeszcze go obronić. A w nowym - jeśli za mało zadefujesz, off Cię już nie obroni. Który trudniejszy? Dla mnie nowy.
Aczkolwiek, potrafię zagrać w dobrej ekipie i na tym i na tym. Ważne, by ktoś podbijał i ktoś miał defa![]()
Myślę że nowy jest lepszy dla początkujących deffowców ponieważ w starym trzeba rozbić kolona a w nowym podczas wzbudzania buntu można odbudować armie
Pamiętajcie, że w starym trzeba okupować szaraki i trzeba badać podbój, a w nowym wystarczy wbić z kolonem do opuszczonego miasta i miasto od razu należy do gracza, a nie trzeba czekać na koniec okupacji, poza tym nie trzeba badać podboju tylko trzeba przebadać i zbudować statek kolonizacyjny i mieć trochę jednostek, żeby przejąć je.
Zaczynałem na starym, ale zdecydowanie wolę nowy. Stary to zwykły "złodziej czasu". 2h można nie mieć dostępu do gry i już czasem jest po mieście. Dla mnie nowy system jest dla osób, które nie chcą być aż tak zależne od gry. Zawsze ma się te 12h na obronę. Nawet te kilka godzin nieobecności tak bardzo nam nie zaszkodzi. Stary system jest ciekawszy i więcej się dzieje, jednak koszt czasowy jest za duży.
Zaczynałem na starym, ale zdecydowanie wolę nowy. Stary to zwykły "złodziej czasu". 2h można nie mieć dostępu do gry i już czasem jest po mieście. Dla mnie nowy system jest dla osób, które nie chcą być aż tak zależne od gry. Zawsze ma się te 12h na obronę. Nawet te kilka godzin nieobecności tak bardzo nam nie zaszkodzi. Stary system jest ciekawszy i więcej się dzieje, jednak koszt czasowy jest za duży.