DeletedUser7
Guest
Zapraszamy do dyskusji na temat aktualizacji w Grepolis. Które zmiany przypadły Wam do gustu? Czego jeszcze brakuje? Co sądzicie o rozwoju gry?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Po prostu widząc że dodaliście cudowną opcję przechodzenia z portu i koszar do akademii... A macie gdzieś to, że na iOSie nie ma mowy o skutecznym powiadomieniu o nadchodzącym ataku moje zwieracze oszalały z radościi os...em dywan
![]()
Pierwszy raz się tutaj wypowiem ale czuję że po raz ostatni.
Jestem początkującym graczem Grepo. Trafiłem tutaj niesiony chęcią odmiany. Do tej pory grałem w inną grę Innogames tzn "Plemiona"
Siłą rzeczy porównuję te dwa produkty.
Krótko o wrażeniach. Jest miło nowi ludzie nowe rzeczy do opanowania i o to mi chodziło. Grepolis jest ładniejsze graficznie ale na tym kończą się pozytywy.
Najwłaściwszym słowem które opisuje wrażenia jest to że gra jest absurdalnie nieprzyjazna pełna różnych bezsensowności. Pewnie bym długo musiał tutaj wymieniać je po kolei i szczerze po prostu mi się nie chce. O kilku wspomnę.
1. Brak możliwości zmienienia kolejkowania zarówno budowy jak i rekrutacji. By wykasować rekrutację z drugiego slota muszę zlikwidować kolejno kolejkę w slotach 7, 6, 5 , 4, i 3
2. Brak skrótów klawiszowych typu "A" "D" pozwalających przeskok do następnego miasta w kolejce
3. Błędna aktualizacja stanu wojsk ... Tzn zbyt często trzeba wchodzić w koszary lub port by ilość wojsk się zgadzała w prawym panelu.
4. Personalizacja mapy na poziomie średniowiecznym
5. Prymitywna organizacja miast w grupach. Masowa rekrutacja to chyba działa tylko w teorii
Coś takiego jak współdzielenie notatek lub komend to magia nie do ogarnięcia dla moich nowych przyjaciół a by się przydało
Gra działa wolno. Przywykłem do tego że korzystam w wielu kart w których dane są aktualizowane niezależnie. Tzn w jednej karcie rekrutuję w następnej mam otwarte forum w kolejnej jakiś event. Tutaj się tego nie da zrobić a nawet jakby się dało to gra by po prostu stanęła.
Coś takiego jak grupy dynamiczne to tutaj jest chyba nieosiągalną perspektywą
Cóż z tego że gra ładnie wygląda jak jest tylko pięknie pomalowanym najlepszym kosmicznej technologii lakierem maluchem 126p a w innym miejscu innogames zrobiła brzydko pomalowanego ale Bugatti Veirona.
Może po prostu zróbcie w swoich programistycznych teamach jakieś zmiany bo wiem że te gloryfikowane przeze mnie "Plemiona" też były pełne braków i głupot jednak obserwowałem jak gra się rozwijała i stawała się z każdym rokiem coraz przyjaźniejsza
Mam nadzieję że to była konstruktywna krytyka